Over Ons

De heren achter The Ice Guys Tribe kennen elkaar van de kickboksschool. Hun gezamenlijke passie? Een gezonde leefstijl.

Ice Guy:

Levi


“Als mens zijn we geprogrammeerd om te hangen in het oude. Oude stukken aankijken en de comfort zone ontstijgen; dat is soms een wat pijnlijke exercitie. Maar de beloning van verbinden met je gevoel, van een vrij en effectief leven leiden – een leven vol flow en vertrouwen – is die moeite meer dan waard!”

Van uitzichtloosheid naar de harde realiteit van het vaderschap.Ik werd vader in een turbulente (doch interessante) fase van mijn leven: gestopt voor de derde maal met een hbo-studie, net mijn trajecten bij reclassering en agressietherapie achter de rug en vooral zoekend naar identiteit en perspectief.Het leven nam een beangstigende - maar achteraf gezien noodzakelijke - wending: mijn vriendin (inmiddels vrouw) werd zwanger.

De rollercoaster die zich vervolgens ontvouwde heeft mij in de richting geduwd van de zelfoptimalisatie. Het willen kunnen managen van de stress - en zodoende de effecten van stress op mijn geestelijke en lichamelijk gezondheid kunnen reduceren - vormde de basis voor een jarenlange verdieping (lees: struggle) in het effectief kunnen verhogen van mijn energie, weerstand, lichamelijke en cognitieve prestaties, maar bovenal waar het mijn menselijke ervaring aangaat: de verbinding met mezelf.

Om van daaruit waarachtig te kunnen verbinden met alles wat en iedereen die mij dierbaar is.Waar ik eerst vooral het leven wilde begrijpen, wil ik nu als vader van 4 kinderen het leven waarlijk ervaren!

Ice Guy:

David

Jong had ik moeite met leren, vooral begrijpend lezen en rekenen. Al snel kreeg ik te horen dat ik dyslectisch was. Ik kon moeilijk meekomen met de rest.

Dit gaf me al jong de overtuiging dat ik niet goed genoeg was. En om te slagen in dit leven, er altijd een tandje bijgezet moest worden. Ik wilde namelijk niet achterblijven, en meegaan met de rest. Hierdoor ontwikkelde ik allerlei strategieën, sommige behulpzaam, sommige op latere leeftijd destructief. Ik had altijd het gevoel dat ik mezelf moest bewijzen.

Dit minderwaardigheidscomplex zorgde op een bepaald moment voor een kantelpunt. Ik kon mezelf niet meer in de spiegel aankijken, want het was nooit goed genoeg. Ik raakte gefrustreerd, en was uitgeput. Het moest anders, dit leidde tot een zoektocht naar mezelf. Een zoektocht naar zelfliefde. Mezelf en mijn imperfecties op een diep niveau te omarmen. Door milder en liever voor mezelf durven te zijn en dat ook uitspreken naar anderen.

Nu zoveel jaar verder, kom ik steeds meer in lijn met wie ik echt ben of eigenlijk altijd al was. De Ice Guys Tribe vat voor mij samen waar ik al die jaren aan hebt gewerkt: in lijn komen met wie ik werkelijk ben! Het behelst alle tools die in mijn reis behulpzaam en effectief waren, en het is mijn missie om deze met jou te delen.
Nog een weetje over mij: Naast ice Guy ben ik vader van een zoon. En heb ik een praktijk in oefentherapie, ademtherapie & coaching. Daar kijk ik verder dan de klacht, om op holistische wijze duurzame verandering te weeg te brengen door de mind-body connectie te versterken.

Enkele voordelen van koudetraining

Een ijsbad heeft ontzettend veel voordelen voor lichaam én geest. Wij gunnen jou een sterker lijf, meer mentale controle en innerlijke rust en, als bonus, een flinke energieboost!

Boost Immuunsysteem

Zo werkt het onder meer ontstekingremmend

Doorbloeding

De kou van een ijsbad helpt bij een goede doorbloeding en betere gezondheid van hart- en bloedvaten.

Mentale kracht

Door de kou daag je jezelf uit en werk je aan meer mentale kracht. Je zult je eigen verwachtingen overtreffen.

Ontstekingsremmend

Een ijsbad werkt ontstekingsremmend en biedt verlichting bij veelvoorkomende kwalen en pijnklachten.

Geluksgevoel

Baden in een koud bad geeft je een heuse boost aan gelukshormonen.

Helderheid

De kou en de gecontroleerde ademhaling bieden rust, inzicht en helderheid die je anders niet ervaart.